Jump to content

  • 0

Custom Auto-Tone Help


TheBestAlex
 Share

Question

I must be missing something on how creating tones works with EOF. My first tone never seems to load on pretty much all of my songs. What importance does the default tone have and what does that do?

Does it matter where you put your tones at the beginning of the song? Should they be on the first beat or doesn't it matter?

 

Thanks,

Alex

TheBestAlex's CDLC Workshop

 

Discography Project
 
Vote on new content!
Suggestions are welcome.

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Administrator

The default tone in EOF is the one that is load at the start of the song by rocksmith, so depending on how you set your tone change it doesn't always matter which one is the default tone in EOF.

 

For exemple, if your first tone change is on the first note, the default tone will be replace by the tone you've set on the first note.

If you set your first tone change after the first note make sure that the default tone is the one that should be used for the first notes.

Firekorn's workshop
In Flames Discography

#FirekornHasDoneNothingForTheCommunity

Link to comment
Share on other sites

  • 0

There are a couple steps to this.

 

First you have to mark where each tone change comes in -- that includes at the very beginning of the song.

 

Then you go to the list of tone names and mark one of those as the default tone. Usually that's the tone that starts the song, but it doesn't have to be -- maybe the song starts with a quick solo before shifting to the main guitar part.

 

Make sure all of the tone names in EOF correspond to the names of the tones you load in the toolkit. And make sure you add the tones in the toolkit before adding the arrangements.

 

When you load the arrangement, the toolkit will automatically place the tones in their slots.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

@@firekorn @@MVega Not sure what I'm doing wrong then. It's all easy stuff, lol. I've been doing exactly that and it seems the first tone never loads, or you have to restart the song for it to kick in.

 

EDIT: Honestly I'm sick of messing with the darned tones lol. I just use my bass amp anyway. Soooo much better!

TheBestAlex's CDLC Workshop

 

Discography Project
 
Vote on new content!
Suggestions are welcome.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Yeah, I had problems with the first song I tried to add tone changes in. It took a couple of tries, but I eventually got it to work. Sometimes you have to repack the customs a couple of times with the Toolkit before it finally works.

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. - Privacy Policy