Jump to content

  • 0

Custom songs stopping game from closing properly.


mechanicalbride
 Share

Question

Hi all,

Ever since importing CDLC into my game I've noticed a change which is really annoying.

The game starts & works just fine, but once I attempt to exit the game, it just hangs up for eternity on a black screen. I can't ctrl + alt + del or anything to fix this, so my only recourse is to restart my PC.

My OS is Windows 10 and I have an i7 3770k, GTX 670 FTW with 16 gb of RAM. And like I said I never had this issue until I placed CDLC into my game.

Thanks for any help.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Are you using cdlc that you downloaded from here? (if not they may well be poorly made/not been updated in some time) tone bug etc
Are you using the latest D3DX9_42 .DLL file  grab it from here

there is an app made to scan and repair cdlc that can be found here go to repairs tab check the ones i have checked in the screen shot then hit *run selected repair options as highlighted at the bottom.

 this will take it a while to do so sit back and grab a coffee or three dependant on how many you have and the speed of the drives

http://i1379.photobucket.com/albums/ah142/Doug_N_Shaz_Brooks/song%20manager%20fix_zpsih9ymcfh.png

Guitars: ESP LTD F-54 Bass, Tanglewood Curbow4 Bass, Stagg BC300-N Bass, Yamaha BBN5bk (5String), ESP LTD AX-360, Plus a cheapo no name acoustic

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I also had the same problem, tried the repair above and that seems to have fixed the problem, many thanks for the tip  :plus1:

 

I avoided the problem by running RS in windowed mode, but hopefully the "exit stuck" problem is solved now.

Win 10, i7-5820k, NVidia GeForce GTX 960

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thanks so much for your input bluetac but that particular solution didn't seem to work for me. The directory we are supposed to point the software to after hitting the 'run selected repair options' key is the /common/Rocksmith2014/dlc directory, correct?

That is indeed correct, did you let it run after it scanned the directory? it will scan it to find what you have in there then need to run again afterwards to do the repairs by pressing the highlighted button mentioned above.

Guitars: ESP LTD F-54 Bass, Tanglewood Curbow4 Bass, Stagg BC300-N Bass, Yamaha BBN5bk (5String), ESP LTD AX-360, Plus a cheapo no name acoustic

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I had this problem a few months back. The issue for me was the Windows display refresh rate. All I had to do was change from 60fps to 59fps and it's been fine ever since. If I get time later I'll try and find the link that explains why. Something to do with HD not being exactly 60fps.

 

EDIT: I can't find the link with the explanation but there are plenty of examples of people fixing the same problem by changing the refresh rate from 59hz to 60hz and vice versa. I think it's HDMI that refreshes at 59hz, but one way or the other might help.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. - Privacy Policy