Jump to content

  • 0

Tone change not working on 1 particular measure


Billkwando
 Share

Question

I'm working on a song with basically 2 tones that alternate (plus 1 for the solo) and for some reason, I just can't get a tone to stick to this one particular measure, even though the same tone works everywhere else.

 

I've deleted and re-added it a bunch of times, and even tried deleting it and placing it 1 note before the measure, so it's in a different position, but RS just continues to ignore that particular tone change, while all the other changes (before and after) work fine.

 

Here's the file if someone could take a look please. The song's basically ready for upload otherwise:

 

https://mega.nz/#!NptxkJSJ!RLNlQbG2qGzWIULLy-H4SDdEgL4VKnUnYh3v3mHJN60

 

The problem is on measure 79, and the tone name is "overdrive".

 

Thanks! :D

266

Words of wisdom for CDLC charters:

 

"When in doubt, steal a tone from Kansas' Carry On Wayward Son"

 

- Billkwando

 

Download my L'Arc~en~Ciel Ken "Love Driver Cat" custom Inlays here

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I've had strange things happen with tone changes before, including problems similar to this.

 

I suggest:

 

- In EoF project delete ALL tone changes for that arrangment

 

- Save the EoF project (this is important, do not skip)

 

- Add the changes where you want them again

 

- Save the project again

 

- Open toolkit save template

 

- Remove all arrangements from arrangements window

 

- Change the DLCName field (top left, the one that does not allow spaces) to something unique like Songv2

 

- Pull arrangements back into toolkit

 

- Build the custom and try it

 

 

 

Sounds a bit extreme but that is what I do when I encounter tone change issues.  Also, the toolkit has some automated functions now to change the arrangement numbers, but tbh I'm not 100% what they are and the method I described above is pretty much foolproof.

 

 

 

Good luck :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

I ended up deleting all the tone changes, renaming the affected tone, and just reloading the 1 arrangement, and that was enough to fix it for me. Thanks! :)


38

Words of wisdom for CDLC charters:

 

"When in doubt, steal a tone from Kansas' Carry On Wayward Son"

 

- Billkwando

 

Download my L'Arc~en~Ciel Ken "Love Driver Cat" custom Inlays here

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. - Privacy Policy