Jump to content

Tone switch with a delay not working properly


Go to solution Solved by firekorn,

Recommended Posts

Okay so, i'm working on a cdlc which has 3 tone switches.

One clean tone, one clean tone with delay and a distortion.

 

Now for some reason, when the clean w/ delay switches to the non delay clean tone, the delay is still there. Also tried with a different clean tone that has a different cabinet and the switch happened but the cabinet stayed the same.

With the switch to the distortion tone, this doesn't occur, no problems there.

Both the clean tones have different names and even when i go to tone designer and load up "Authentic Tone" both of the tones show up and sound just like they should. One that has the delay and the other that doesn't.

 

I have tried deleting all the tones and re adding them with new names, tweaked the tones themselves a bit. But i still can't get it to work and i'm unable to see the cause of the problem.

Link to post
Share on other sites

  • Administrator
  • Solution

Overall seems fine but the length of the tone name is something i'm a bit afraid off as the toolkit like to truncate things here and there.

 

In EOF, go to track => rocksmith => tone change => names and from there you can rename the two tones with shorter name (like "clean" and "delay") and repacking from there.

 

Note sure if that's the actual issue but it's worth a try imo.

Firekorn's workshop
In Flames Discography

#FirekornHasDoneNothingForTheCommunity

Link to post
Share on other sites

Overall seems fine but the length of the tone name is something i'm a bit afraid off as the toolkit like to truncate things here and there.

 

In EOF, go to track => rocksmith => tone change => names and from there you can rename the two tones with shorter name (like "clean" and "delay") and repacking from there.

 

Note sure if that's the actual issue but it's worth a try imo.

Well i'll be damned, it did work. I definitely will keep this in mind going forward, thank you :)

Link to post
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. - Privacy Policy