Jump to content

Hum from powered speakers/Amp when using laptop with RS


Hostilian
 Share

Recommended Posts

Thought I'd share my problem (and fix) from when I first got Rocksmith. No idea whether anyone has the same problem; someone might!  :)

 

I had the issue above - basically a constant humming or background noise through the speakers - when Rocksmith being played on my Laptop. Not sure if it's as much of a problem on Desktops.

 

The fix is a 'ground loop isolator' that sits between the laptop headphone socket and your amp.. You should be able to get one for less than £10 on Ebay.

 

To see if you need one, start RS as normal and see if you have this humming noise (unclean sound), then unplug the power cable to your laptop (so it runs off the battery). If your sound magically improves (no hum) then guess what; you need one..

 

Worked great for me. Sound is as clean as a whistle through the speakers - and not just for Rocksmith..  :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. - Privacy Policy