Jump to content

Welcome to CustomsForge Forums
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account

Learn & Play Rocksmith!

Want to play the songs you love? Registration and the use of this website is 100% free.
The only thing you need is a legal copy of Rocksmith 2014 w/ a cable. Click here to buy it.
 
Having trouble logging in or registering? Please click "Support" below.



Photo

Rocksmith: 2014 Edition [Patch Issues and Potential "Fixes"]

- - - - - Rocksmith 2014 Bugs Patch Help

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
Offline   SyrantOfficial

SyrantOfficial

    Beginner Guitarist

  • Charter
  • Pip
  • 8 posts
  • 0 thanks
  • Location:United Kingdom

Hello everyone.

 

I'm sure you are all aware of not being able to play rocksmith after the new patch that came out recently... One particular error I've seen and what I'm getting myself is

 

- Error Sound Initialization.

 

I have been able to get it to work ONLY in exclusive mode... and here are my rocksmith.ini settings for you all.

[Audio]
EnableMicrophone=1
ExclusiveMode=1
LatencyBuffer=4
ForceDefaultPlaybackDevice=
ForceWDM=0
ForceDirectXSink=0
DumpAudioLog=0
MaxOutputBufferSize=0
Win32UltraLowLatencyMode=1
[Renderer.Win32]
ShowGamepadUI=0
ScreenWidth=0
ScreenHeight=0
Fullscreen=0
VisualQuality=1
RenderingWidth=0
RenderingHeight=0
EnablePostEffects=1
EnableShadows=1
EnableHighResScope=1
EnableDepthOfField=1
EnablePerPixelLighting=1
MsaaSamples=4
DisableBrowser=0
[Net]
UseProxy=1

and this is also with all my Recording Devices disabled apart from the Rocksmith USB Guitar Adapter. -

 

This is most likely going to work for all of you who don't mind not talking or watching youtube etc in the background of the game but for me (Who would like to stream the game) is an issue...

 

I am yet to figure out a fix to being able to run the game in non-exclusive mode whilst being able to stream etc too... I've also reinstalled the game and it hasn't changed anything...

 

If anyone knows a fix so I can start streaming that would be helpful but it really is annoying :/


-SyrantOfficial | Your friendly neighbourhood CDLC Creator and Tester-

WIP:
Every song from Crown The Empire [Minus the ones already done]