February 18, 201411 yr POLSKA SEKCJA Cześć wszystkim!Customy polskich piosenek w najwyższej jakości (przynajmniej na 2014). UkończonePerfect "Autobiografia"Dżem "Naiwne pytania"Kabanos "Czołg" ENGLISH SECTION Hello everyone!High quality customs (in 2014 at least) of some nice songs. Done Linkin Park "Iridescent" Linkin Park "Burning In The Skies" Linkin Park "Valentine's Day" Linkin Park "Blackbirds" Eminem "So Far..." Pink Floyd "Is There Anybody Out There?" Monty Python "Always Look on the Bright Side of Life" Linkin Park "Wastelands" Linkin Park "The Summoning" Led Zeppelin "Moby Dick" (Intro/Outro Rough Mix) Linkin Park "Reading My Eyes" (Live) Linkin Park "Final Masquerade" Jeremy Soule "Call of Magic" (Morrowind Intro Sountrack) Keiki Kobayashi "Zero" (Pixy Boss Fight Theme) - solo only Led Zeppelin "Ten Years Gone" Linkin Park "Rebellion" (featuring Daron Malakian from SOAD) Imagine Dragons "Warriors" - solo only Linkin Park "Until it Breaks/Tinfoil/Powerless" Medley Linkin Park "Drawbar" (featuring Tom Morello from RATM) Edited April 24, 20178 yr by Kamyk MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTATGave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.
February 18, 201411 yr Łagodny styl ale dobrze wiedzieć, że ktoś wspiera Polskie produkcje na tych peryferiach internetu x) Quote .
February 18, 201411 yr Author A ja na twoje "Crush The Industry" od Dethkloka czekam. Nie słucham takiego metalu, ale to mi przypadło do gustu, po tym jak swój cover na FB zamieściłeś. MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTATGave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.
March 3, 201411 yr Author Update:"Naiwne pytania" Dżemu zrobione"So Far..." by Eminem done. Pomyślałem, że być może teraz wezmę się za "Bażancie życie" Perfectu ze względu na to, że znalazłem w miarę dobry tab GuitarPro. "Wehikuł czasu" się robi o to się nie bójcie, problem w tym, że muszę nieustannie siedzieć z gitarą i sprawdzać poprawność dwóch tabów i decydować, której wersji użyć. Jeśli nie będzie problemów z "Bażancim życiem" to się wezmę za "Chłopców" Myslovitzu. I will be doing "Again" by YUI. The song is known for being the first opening of the Fullmetal Alchemist Brotherhood anime. I also thought about some popular songs like "I Can't Remember You" by Shakira & Rihanna or "Hero" by Family of the Year. MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTATGave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.
March 7, 201411 yr Chłopcy, Chryzantemy, Znowu pada deszcz - grubiutko, mam nadzieję, że uda się kiedyś zobaczyć wszystkie 3.
March 18, 201411 yr Author Z tym Wehikułem to nie jest łatwa sprawa, wszyscy czekają, a jest to dość skomplikowany projekt, muszę siedzieć ciągle z gitarą i sprawdzać poprawność dwóch tabów, a jak oba nie pasują to muszę szukać dźwięków + to samo z gitarą rytmiczną (ale tu w więkoszości kopiuj-wklej). Aktualnie jestem przy kończącej solówce gitary prowadzącej, więc mogę powiedzieć, że jest postęp, ale w międzyczasie potworzę trochę zagranicznych piosenek, których mi tu brakuje. MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTATGave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.
March 28, 201411 yr Author Na razie wstrzymane, bo się wziąłem za "Bażancie życie" Perfectu i jest już zsynchronizowane, teraz tylko tone'y i testy. MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTATGave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.
April 5, 201411 yr Author Jak dobre taby będą to tak. Na razie przerwka w customach, trochę porobiłem, teraz za polskie się trzeba wziąć. MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTATGave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.
July 3, 201411 yr Author ten wehikuł czasu będzie ?Kiedyś tak, teraz zajmuje się innymi projektami i jakoś nie chce mi się do Wehikułu wracać w tym momencie. Jest to najbardziej złożony projekt jakim się zająłem i ta różnorodność w tym utworze jest dobijająca i ciężka do ztabowania. MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTATGave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.
July 3, 201411 yr Author Teraz nad backing trackiem "Moby Dicka" Led Zeppelinów, potem "A Line in the Sand" Linkin Parku. MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTATGave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.
July 26, 201411 yr Author Wehikuł zrobiłem od nowa, mam tzw. wersję testową i jeszcze trochę poprawek będę musiał nanieść (np. słabe solo), ale gitarę prowadzącą mam w 90% gotową. Niestety, gdy ograłem tą wersję testową, zauważyłem, że parę moich pomysłów się nie spisało (np. piórkowanie, dźwięk gitary). Dla niecierpliwych, oto owa wersja: https://docs.google.com/file/d/0B4uUE_EkDcYHRkVnWWFCZGM5YjQ/editIdzie się zorientować, do którego momentu dojechałem w solo (potem jest po prostu bajzel). Zwracam uwagę, że to wersja testowa. MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTATGave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.
July 28, 201411 yr Author Wiem, chodziło o to, że chciałem zastosować piórkowanie i zwykłe nuty są właśnie tego efektem. W oficjalnej wersji ustawię po prostu ułożenie palców zamiast piórkowania. MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTATGave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.
August 24, 201411 yr Jakbys miał czas to chętnie bym zagrał "Kiedy byłem małym chłopcem" (: i czekam z niecierpliwością na "Wehikuł Czasu" mam nadzieję ze prace postępują. Powodzenia
September 26, 201411 yr Author Update - 26.09.2014 Do rodaków: Porobiłem trochę customów anglojęzycznych, więc pomyślałem, że wezmę się za coś polskiego. Niestety, poszukując potencjalnej "ofiary" na customa zawiodłem się mocno. Większość tabów do piosenek, które chcę zrobić zawiera główne tylko motywy, riffy, intra, outra i brakuje w nich reszty utworu. Nie liczcie w ogóle na "Chryzantemy złociste" ode mnie, próbowałem - chyba, że ktoś z was przygotuje taba przynajmniej 90% trafnego to się wezmę (pamiętajcie, że są tam dwie gitary), Może spróbuję coś z Kabanosa, bo udostępniają taby. Porozglądam się jeszcze za czymś, ale nic nie obiecuję. Siedziałem też sporo nad "Wehikułem czasu" oddzieliłem w Audacity na "ruski" sposób obie gitary i jak to bywa - opracowuję brakujące części. Nie wiecie jakie to demotywujące i zniechęcające - powiem od razu, że w necie znajdziecie dobrą tabulaturę jedynie do głównej solówki, reszta jest trafna może w 65%. Licząc te kilkadziesiąt godzin jakie spędziłem przy tym projekcie - najwięcej spędziłem na opracowywaniu utworu, ale doprowadzę to do końca. Dla pociechy powiem wam, że solówka jest opracowana. Teraz rozdzielam konkretne dźwięki pomiędzy gitary i poprawiam ogólny tab. Wziąłem się również za nową wersję Autobiografii - od ostatniej wersji wiele się zmieniło: nabrałem doświadczenia w robieniu customów, rozróżniłem dźwięki pomiędzy gitarami i nauczyłem się przekładać wokal. Jeśli nic nie stanie mi na drodze, nowa wersja zawita w przyszłym tygodniu na CF. I've made many customs recently and now I'll focus on some Polish songs. I was trying to make "Dirty Women" by Black Sabbath, but left it, because of the lack of tabs. I'm thinking about doing some more Linkin Park, because I found a site on which their tabs are accurate as hell. Also as a Pink Floyd fan, I downloaded some sheets and will try to do something, I think about the songs in the "Songs' I'd like to do" field. Now, my top priority is updating all my customs and make sure they're better (I'm talking about the chart here, not the missing DD or something like that) and then make some Polish songs. MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTATGave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.
January 11, 20169 yr Siema Kamyk, kiedy powrót polskich cdlc od Ciebie? :) My YouTube Channel http://www.youtube.com/user/MaxRage3
April 26, 20169 yr Author Powiem Ci, że zapomniałem całkowicie jak to się robi. Poruszałem się po polskiej muzyce przez ten czas, zahaczyłem o Comę, Luxtorpedę i BAAAAAARDZO DUŻO Kazika w każdej formie dostępnej. Nawet nie wiem kiedy to 1,5 roku zleciało jak nic nie zrobiłem. Zaczęło się parę rzeczy (np. "Serotoninę" Luxtorpedy), ale ostatecznie brak chęci i motywacji mnie dopadły. Mam gotowy custom "Białej Flagi" Republiki, ale bez określonych pozycji na gryfie (takie pierdoły mi nie dają spokoju, bez zrobienia tego, nie zuploaduje customu). Gram bardziej poza Rocksmithem. Będę musiał tu wrócić i coś popoprawiać. MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTATGave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.
POLSKA SEKCJA
Cześć wszystkim!
Customy polskich piosenek w najwyższej jakości (przynajmniej na 2014).
Ukończone
Perfect "Autobiografia"
Dżem "Naiwne pytania"
Kabanos "Czołg"
ENGLISH SECTION
Hello everyone!
High quality customs (in 2014 at least) of some nice songs.
Done
Linkin Park "Iridescent"
Linkin Park "Burning In The Skies"
Linkin Park "Valentine's Day"
Linkin Park "Blackbirds"
Eminem "So Far..."
Pink Floyd "Is There Anybody Out There?"
Monty Python "Always Look on the Bright Side of Life"
Linkin Park "Wastelands"
Linkin Park "The Summoning"
Led Zeppelin "Moby Dick" (Intro/Outro Rough Mix)
Linkin Park "Reading My Eyes" (Live)
Linkin Park "Final Masquerade"
Jeremy Soule "Call of Magic" (Morrowind Intro Sountrack)
Keiki Kobayashi "Zero" (Pixy Boss Fight Theme) - solo only
Led Zeppelin "Ten Years Gone"
Linkin Park "Rebellion" (featuring Daron Malakian from SOAD)
Imagine Dragons "Warriors" - solo only
Linkin Park "Until it Breaks/Tinfoil/Powerless" Medley
Linkin Park "Drawbar" (featuring Tom Morello from RATM)
Edited by Kamyk
MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTAT
Gave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.