Jump to content

Welcome to CustomsForge
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account

Learn & Play Rocksmith!

Want to play the songs you love? Registration and the use of this website is 100% free.
The only thing you need is a legal copy of Rocksmith 2014 w/ a cable. Click here to buy it.
 
Having trouble logging in or registering? Please click "Support" below.


Donate

Our end the month goal is up! $135 remaining. Thank you for donating.
We need to hit our goal by the 29th to keep the servers up.
Official Patreon - Facebook - Twitter

We're needing more volunteers for future projects. This includes:
- Laravel Developers (We're looking for a new Lead Developer *PAID*)
--- We need a developer to rewrite our auth code ASAP. Please apply immediately if you can help. ---
- Server Admin (*PAID*)
- Moderators
- C# Developers (& .Net Core)
Please apply here: https://goo.gl/forms/Y1irWCLoqODGKQVr1


Strikepv

Strikepv

Member Since 30 Jun 2014
ONLINE Last Active Today, 11:31 AM
-----

Did Rocksmith change latency settings in an update?

11 November 2017 - 10:02 PM

Recently, I've had to go into my Rocksmith ini file and change "Win32UltraLowLatency=" from 1 to 0.

 

The reason was I went into Rocksmith one day and I was getting a constant popping/cracking noise that got worse whenever I made noise with my guitar.  It was unbearable.  The only fix I found was to change the aforementioned setting.  

 

HOWEVER, I've noticed that I can't get my volume nearly as loud as I had previously.  I've tried messing with the gain and volume from with the sound mixer, etc. The end result is that once the volume get's so high it's sound terrible. Sort of like static and electronic noise together instead of a nice smooth note.

 

 

So I was just wondering if there was some change somewhere that I'd have to have made this change and if maybe there's away to go back to how I had it before.

 

Thanks for taking the time to read and I'd be interested in knowing if anyone else has experienced this issue.