Jump to content

Welcome to CustomsForge
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account

Learn & Play Rocksmith!

Want to play the songs you love? Registration and the use of this website is 100% free.
The only thing you need is a legal copy of Rocksmith 2014 w/ a cable. Click here to buy it.
 
Having trouble logging in or registering? Please click "Support" below.


Donate

Donate to our monthly goal to keep us running.
Our next goal to hit is $650 by 10/16


Amykat83

Amykat83

Member Since 25 Sep 2017
OFFLINE Last Active Oct 20 2017 10:50 PM
-----

In Topic: Low volume on bass

13 October 2017 - 01:15 PM

Yes ive tried the volume thing for the bass its at 100. What I dont understand is it was working just fine and now its being totally bonkers. I accidently tried to load rock smith while it was running and now its run like crap every since. Yet my bass sounds exactly the same through the PC as it did before. Ive recalibrated alor and its helped some but still a ton of notes are dropping. The softest strum before was detected now I have to do it some what hard. Im really at a loss and it sucks because i love the game. 


In Topic: Low volume on bass

12 October 2017 - 09:56 PM

Try changing your input gain.

options / Audio settings / input gain overide /

Was one of the very first things I have tried. Just used a brand new real tone cable to see if mine was defective. It does the same thing. I dont know why the game was perfect and now its not anymore. Volume is up all the way on my bass and on calibration I can barely get the meter to go to half way when going ape shit on my strings. Normal play it does nearly nothing 

 

So small update. ive re calibrated several times its having small effects on note detection but its still way off from before. I Just dont understand how it could change so much just rebooting the game. my open Es are hardly detected and I have to lick each string like 30% harder than before for it to be detected. Any help is welcomed im at a loss...all my time off is going into trouble shooting this mess


In Topic: Low volume on bass

12 October 2017 - 07:05 AM

I have a passive pick up. Its a dean edge 09. It sounds totally fine on rocksmith just like before but its only detecting notes at about half as often. I have to strum louder than before. it just happened all on its own. Im totally baffled because I had no issues before it sounds the same. It makes me think the cable might be junk