Jump to content

Welcome to CustomsForge Forums
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account

Learn & Play Rocksmith!

Want to play the songs you love? Registration and the use of this website is 100% free.
The only thing you need is a legal copy of Rocksmith 2014 w/ a cable. Click here to buy it.
 
Having trouble logging in or registering? Please click "Support" below.


Announcements

We need our donation goal completed asap! Click here to donate. Any amount helps. $400 Left!
We'll be at MAGFest 2019! Come and meet us.
We're always looking for Volunteers. At the moment we're looking for volunteers for the following positions: Moderators, Newsletter/Social Media Staff, Bootstrap/jQuery/Datatables Developer, PHP/MySQL/Laravel Developer, C# / .net Developer, NGINX/PHP-FPM Server Administrator, Graphic Design Artist. If you think you have what it takes please fill out our form. Our main priority is finding another datatables/bootstrap/jquery developer. You can apply for all the positions here: https://goo.gl/forms/yWt0FX8GQGie3WGG2
Join us on: Discord | Facebook | Twitter | Patreon | Merch (Now Offering International Shipping!) [+Stickers, Mugs, etc!] | Report Bad Ads


Photo

Can't pass the first calibration phase

- - - - - Calibration Issues PC Problems

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1
Offline   v7oliveira

v7oliveira

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
  • 0 thanks

Hi guys,

 

I didn't find a topic here or on internet that could help me to solve my problem.

 

What is happening:

 

I can't pass the first time that we need to calibrate the guitar to start to play, the calibration needle simple doesn't move, and the game reconize my guitar because the sound is perfectly.

 

I made all the tips to solve this problem like, change parameters of rocksmith.ini, put on 16 bits 48000hrz DVD quality, change the crack of "play without real tone cable", installed the asio4all....

 

So please any recommendation could help me.

 

I'm playing the Rocksmith 2014 PC version

 

OS: Windows 7 professional.



#2
Offline   firekorn

firekorn

    Done Nothing for the Community

  • Administrator

  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,928 posts
  • 554 thanks
  • Location:Villers-CotterĂȘts, France

Donator

Are you using the ubisoft cable or a third party interface?


Firekorn's workshop
In Flames Discography

#FirekornHasDoneNothingForTheCommunity