Jump to content

Welcome to CustomsForge
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account

Learn & Play Rocksmith!

Want to play the songs you love? Registration and the use of this website is 100% free.
The only thing you need is a legal copy of Rocksmith 2014 w/ a cable. Click here to buy it.
 
Having trouble logging in or registering? Please click "Support" below.


Donate

Our end the month goal is up! $105 remaining. Thank you for donating.
We need to hit our goal by the 29th to keep the servers up.
Official Patreon - Facebook - Twitter

We're needing more volunteers for future projects. This includes:
- Laravel Developers (We're looking for a new Lead Developer *PAID*)
--- We need a developer to rewrite our auth code ASAP. Please apply immediately if you can help. ---
- Server Admin (*PAID*)
- Moderators
- C# Developers (& .Net Core)
Please apply here: https://goo.gl/forms/Y1irWCLoqODGKQVr1


Photo

Issues w/ performance on Windows 10 RS2014

windows issues

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
Offline   jphebert

jphebert

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
  • 0 thanks
  • Rocksmith:PS3

Hi everybody,

 

RS2014 is giving me a bit of heartburn as performance is so-so and cannot pinpoint the source of the problems.  

 

Here are the specs of the laptop I'm using:

  • Lenovo T440S
  • CPU: i5-4300U
  • RAM: 12GB (4/8)
  • SSD
  • GPU: IntelHD on CPU, 2gb allocated
  • Monitor: 55" TV and the game brings it down to 1280x800 or something in that space (I forgot!)
  • Windows 10 64-bit
  • Apps installed: Spotifi Windows client, iTunes, Chrome, Steam, Lenovo stuff, XBMC, VLC, 7-Zip
  • Link to full report here

So when a song is played (either one that comes with the game or CDLC) the play through of the song is visually choppy, audio drops for maybe 1 second once in a while, and when there are a lot of elements the screen can black out for 1-2 seconds.  I'm assuming the specs above are more than sufficient (I checked & seemed ok) and went in the .ini file and downgraded some features for graphics.

 

Alas, I don't know where to look anymore.  Any advice?  Thanks!



#2
Offline   Xellot

Xellot

    Expert Guitarist

  • Donator
  • PipPipPipPip
  • 109 posts
  • 1 thanks
  • LocationLubbock, TX
  • Rocksmith:Steam

Go into the RS ini file and turn everything off.. Also there is a rocksmith configuration file in your RS folder, click it, and it will give you a step by step break down of how to decrease latency, and help your visuals.



#3
Offline   adyscoot

adyscoot

    Hardcore Guitarist

  • Member
  • PipPipPip
  • 95 posts
  • 10 thanks

specs should be fine i run a  smaller lenova 305 that has zero issues now as already said go into settings turn down graphics and tweek the latency settings all should be good then also make sure you have no other programs running in the background