Jump to content

Welcome to CustomsForge Forums
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account

Learn & Play Rocksmith!

Want to play the songs you love? Registration and the use of this website is 100% free.
The only thing you need is a legal copy of Rocksmith 2014 w/ a cable. Click here to buy it.
 
Having trouble logging in or registering? Please click "Support" below.



Photo

[Polish] Dyskusje i wsparcie po polsku

- - - - - Polska Poland polish community

  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#61
Offline   yarick

yarick

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
  • 0 thanks

 

 

Spoko, zrobie coś na jutro

 

 

Z góry dzięki stary! :)

(najbardziej interere mnie bas ;])



#62
Offline   polonos84

polonos84

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
  • 0 thanks

Witam, miło widzieć że jest wsparcie po Polsku, potrzebuję pomocy mam nowe PS3 i Oryginalne Rocksmith 2014 na płytce,

od paru godzin przeszukuję informacji jak nawrzucać trochę nowych piosenek i trafiłem tutaj, mam ten program Rocsmith Toolkit GUI, znalazłem tutorial jak przekonwertować piosenki tylko pytanie brzmi jak je umieścić, czy wyjąć dysk z konsoli i podpiąć pod PC i przerzucić do odpowiednich folderów  czy wogóle te piosenki będą działać jak mam Rockmith z płyty? Czy musze dodatkowo łamać zabezpieczenia konsoli? Proszę o pare wskazówek



#63
Offline   karlik147

karlik147

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 9 posts
  • 0 thanks

Musisz mieć jailbreaka, w skrócie, przerobić konsolę, z góry zaznaczam, że jeśli masz konsolę podpiętą do neta, i ściągasz uaktualnienia, z góry jesteś na przegranej pozycji, jeśli mowa o JB. Sam bardzo dawno temu bawiłem się w to, byłem na bieżąco z newsami, ale teraz to już nie gra dla mnie roli, więc musiałbyś na własną rękę poszukać informacji na ten temat. 

Z mojego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że jeśli masz możliwość, to kup RS'a na steamie za grosze i zaoszczędzisz trochę czasu ;)



#64
Offline   Darjusz

Darjusz

    Medium Guitarist

  • CustomsForge Song Manager Dev

  • PipPip
  • 73 posts
  • 166 thanks
  • Location:Warsaw, Poland

Donator

Tak, piractwa tutaj raczej nie promujemy. Najlepszą metodą jest kupno samego klucza do RS na Steama i użycie kabla USB z konsoli (powinien zadziałać na PCcie). Kluczy można szukać na allegro, albo portalach typu: http://cdkeyprices.c...ith-2014-cd-key

 

Sam klucz nie jest drogim wydatkiem, ostatnio na allegro sprawiłem kumplowi za ~50zł.


EVERYONE KNOWS SOMETHING YOU DON’T, SO SHUT THE FUCK UP, LISTEN, AND LEARN. AND IF YOU'RE DOING SOMETHING, DO IT RIGHT.


#65
Offline   polonos84

polonos84

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
  • 0 thanks

Dzięki zainstalowałem juz sobie rocksmitha na pc i wszystko ok, poszukuję jakiś dodatkowych utworów np. Dio-holy Diver gdzie moge je pobrać?



#66
Offline   Drawbreeze

Drawbreeze

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
  • 0 thanks

Witam, mam problem. Od jakiegoś czasu kiedy włączam Rocksmitha 2014 to ciągle wyskakuj mi komunikat o tym, że mój kabel Real Tone Cable nie jest dobrze skonfigurowany. Kiedy podłączyłem ten sam kabel do PS3 i odpaliłem grę to nie pojawia się nic. Sprawdzałem czy mój laptop spełnia minimalne wymaganie (spełnia), próbowałem zmienić wejście w które wkładam kabel (nie pomogło) i nawet odinstalowywałem sterowniki do kabla (też nic). Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?



#67
Offline   Kamyk

Kamyk

    Expert Guitarist

  • Donator
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • 29 thanks
  • Location:Poland

Steam Profile

  • Kamyk - Offline
    Since: May 06 2016 07:10 PM
    2.8 hrs last 2 weeks.
    Add Friend

   

Witam, mam problem. Od jakiegoś czasu kiedy włączam Rocksmitha 2014 to ciągle wyskakuj mi komunikat o tym, że mój kabel Real Tone Cable nie jest dobrze skonfigurowany. Kiedy podłączyłem ten sam kabel do PS3 i odpaliłem grę to nie pojawia się nic. Sprawdzałem czy mój laptop spełnia minimalne wymaganie (spełnia), próbowałem zmienić wejście w które wkładam kabel (nie pomogło) i nawet odinstalowywałem sterowniki do kabla (też nic). Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

Pewnie chodzi o to:
http://forums.ubi.co...nd-FAQ-s-Forums

Tam gdzie jest "Speaker Properties".


MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTAT
Gave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.

 


#68
Offline   Drawbreeze

Drawbreeze

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
  • 0 thanks

 

Witam, mam problem. Od jakiegoś czasu kiedy włączam Rocksmitha 2014 to ciągle wyskakuj mi komunikat o tym, że mój kabel Real Tone Cable nie jest dobrze skonfigurowany. Kiedy podłączyłem ten sam kabel do PS3 i odpaliłem grę to nie pojawia się nic. Sprawdzałem czy mój laptop spełnia minimalne wymaganie (spełnia), próbowałem zmienić wejście w które wkładam kabel (nie pomogło) i nawet odinstalowywałem sterowniki do kabla (też nic). Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

Pewnie chodzi o to:
http://forums.ubi.co...nd-FAQ-s-Forums

Tam gdzie jest "Speaker Properties".

 

No właśnie nie. Robiłem wszystko co jest pokazane w tym poście i wciąż nic.



#69
Offline   kowi71

kowi71

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
  • 0 thanks

Witam, ostatnio kupiłem interfejs audio Focusrite Scarlett Solo, testowałem na Guitar Rig 5 wszystko pięknie działa, dźwięk czysty, zero opóźnień banalny do skonfigurowania ale gdy chciałem pograć w Rocksmith 2014 wyskoczyło mi powiadomienie "It sounds like your cable is unplugged" . Przeczytałem każdy post na forach związany z tym problemem i niestety nic nie pomogło, grę posiadam oryginalną a do niej patch który umożliwia grę bez kabla. Mam windows 7 i 10, sterowniki ze strony producenta interfejsu ale niestety nie dziala. Tak samo w programie PitchPerfect Musical Instrument Tuner nie wykrywa sygnału z gitary. Wczesniej używałem Behringera UCG 102 i wszystko działało jak trzeba.
Może ktoś orientuje się w takich sprawach i mógł by pomóc albo coś doradzić?

Dziękuje z góry za każdą odpowiedź,
Pozdrawiam.



#70
Online   Bojar

Bojar

    Master Guitarist

  • Charter
  • PipPipPipPipPip
  • 321 posts
  • 65 thanks
  • Location:Poland, Silesia

Witam, małe pytanie: da się podmienić audio w cdlc? Np. znalazłem utwór lepszej jakości albo chciałbym podmienić na backing track. Pozdr.



#71
Offline   MaxRage

MaxRage

    Expert Guitarist

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 132 posts
  • 12 thanks
  • Location:Poland

Witam, małe pytanie: da się podmienić audio w cdlc? Np. znalazłem utwór lepszej jakości albo chciałbym podmienić na backing track. Pozdr.

 

Niby się da, ale czy trafisz z sync no to wątpie



#72
Online   Bojar

Bojar

    Master Guitarist

  • Charter
  • PipPipPipPipPip
  • 321 posts
  • 65 thanks
  • Location:Poland, Silesia

 

Witam, małe pytanie: da się podmienić audio w cdlc? Np. znalazłem utwór lepszej jakości albo chciałbym podmienić na backing track. Pozdr.

 

Niby się da, ale czy trafisz z sync no to wątpie

 

Trzeba raczej wypakować toolkitem i zrobić poprawki w EOF. Jak będę miał czas to spróbuję się z tym pobawić. Jest dużo fajnych backing tracków metalliki itd. z guitar hero, rockbanda. Fajne customy by z tego były. :)



#73
Offline   kowi71

kowi71

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
  • 0 thanks

Czy mógł by ktoś coś poradzić? Mam interfejs z dwoma wejściami, mikrofonowym i instrumentalnym. Jako pierwsze jest wejście mikrofonowe wiec gdy próbuje włączyć rocksmitha to pisze, że kabel jest nie podpięty. Czy można zmusić gierkę do używania drugiego inputu, którym jest właśnie wejście instrumentalne?



#74
Offline   areka

areka

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 13 posts
  • 0 thanks

Dżizas, czuję się jak noob... Zrobiłem formata, zainstalowałem znowu wszystko, w folderze DLC mam cherubrock_p.psarc, ale w grze nie widzi mi CDLC, nic... Co tam się jeszcze robiło Pany?



#75
Offline   MaxRage

MaxRage

    Expert Guitarist

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 132 posts
  • 12 thanks
  • Location:Poland

Dżizas, czuję się jak noob... Zrobiłem formata, zainstalowałem znowu wszystko, w folderze DLC mam cherubrock_p.psarc, ale w grze nie widzi mi CDLC, nic... Co tam się jeszcze robiło Pany?

 

Pewnie crack, czyli jakieś takie pliki szły D3DX9_42.dll, steam_api.dll, Steamclient.dll masz to?



#76
Offline   areka

areka

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 13 posts
  • 0 thanks

Tak, wszystko miałem. Wykasowałem wszystko i jeszcze raz zainstalowałem i zadziałało. Cud. Zrobiłem wszystko dokładnie tak samo. Okej, nie zawracam już gitary. 



#77
Offline   Demorgorgom

Demorgorgom

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
  • 0 thanks

witam, jest problem którego rozwiązania poszukuje na forach polsko i anglo języcznych. Po nastrojeniu gitary utwór się zawiesza.. widać kolumny po bokach, mogę sobie plumkać, ale nie pokazują się nutki .. ktoś miał podobny problem ? zaznaczam, że pozostałe cdlc dzialają zupełnie normalnie.  Gdzieś na forach czytałem o jakimś pliczku dx(cośtam).dll który trzeba dać do głównego katalogu jednak to także mi nie pomogło..



#78
Offline   MaxRage

MaxRage

    Expert Guitarist

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 132 posts
  • 12 thanks
  • Location:Poland

witam, jest problem którego rozwiązania poszukuje na forach polsko i anglo języcznych. Po nastrojeniu gitary utwór się zawiesza.. widać kolumny po bokach, mogę sobie plumkać, ale nie pokazują się nutki .. ktoś miał podobny problem ? zaznaczam, że pozostałe cdlc dzialają zupełnie normalnie.  Gdzieś na forach czytałem o jakimś pliczku dx(cośtam).dll który trzeba dać do głównego katalogu jednak to także mi nie pomogło..

 

No to musi być problem z tym konkretnym CDLC, o jaki to dokładnie utwór chodzi?



#79
Offline   Demorgorgom

Demorgorgom

    Beginner Guitarist

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
  • 0 thanks

w zasadzie chodzi o to, że działa mi mniej więcej połowa pobieranych cdlc-eków.. np. wszystki zespołu Ensiferum lub niektóre Tenacious D- beelzebos .. ciężko mi wogóle ustalić na jakiej zasadzie jeden działa a inny nie .. Po nastrojeniu gitary znika "stroik" i pozostaje tylko tło z kolumnami które wydają dzwięki kiedy uderzam w struny a gra w całości się zawiesza, nawet nie można wyjść z utworu tylko trzeba skrótem alt+f4. 



#80
Offline   MaxRage

MaxRage

    Expert Guitarist

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 132 posts
  • 12 thanks
  • Location:Poland

Mi coś kiedyś też często crashowało cdlc, pomogło utworzenie nowego profilu