hej jest tu ktoś? ^^
słuchajcie, macie jakiś patent na granie bez cabla real tone? ja posiadam, ale czasami chce zagrać u kolegi, a kabla zapominam :/
Login to Account Create an Account
Posted 17 October 2014 - 02:17 PM

Posted 25 October 2014 - 10:47 AM

Posted 02 November 2014 - 01:35 PM

Witam. Mam pytanie związane z własnymi dlc.
Chodzi o to że zrobiłem sobie swoje pierwsze cdlc wszystko fajnie zrobiłem, wrzuciłem, odpalam RS2014 dlc nie działało
ale nie to jest problem. Usunąłem więc ten plik zrobiłem na nowo problem jest w tym że po odpalenie klikam na mój profil
i wyskakuje komunikat że brakuje jakiegoś pliku czy chce zrobić nowy profil. Oczywiście chodzi o to popsute cdlc które skasowałem
I tu moje pytanie czy za każdym razem jak zrobie sobie cdlc i coś będzie nie hallo to po usunięcie go stracę save?
Posted 08 November 2014 - 11:40 AM

Raczej nie, miałeś po prostu pecha. Ale jest kilka piosenek które są w stanie zniszczyć save.
Lista jest tutaj:
http://customsforge....-misc-problems/
Zawsze warto mieć drugi profil do testowania, którego nie będzie szkoda gdy padnie.
Posted 09 November 2014 - 05:21 AM

Dzięki za odpowiedź. Aha to spoko (znaczy nie spoko) ale trudno.
A jeszcze taka sprawa zrobiłem teraz drugą piosenkę i jest ok chce teraz dodać tekst
robię to jak Pan Bóg przykazał za pomocą UltraStar. Po imporcie do EOF wyskakuje ża Invalid Lyric txt czy coś takiego
jakieś sugestie dlaczego to się dzieje. Wyklikanie tekstu raczej ciężko zepsuć.
@Edit W sumie teraz doszedłem do tego aby nie usuwać zepsutego pliku tylko go podmieniać
Wcześniej skasowałem stary plik i wciepłem nowy i gra nie umiała wczytać tego który był na początku i wywalało error.
Posted 09 November 2014 - 06:34 AM

Dzięki za odpowiedź. Aha to spoko (znaczy nie spoko) ale trudno.
A jeszcze taka sprawa zrobiłem teraz drugą piosenkę i jest ok chce teraz dodać tekst
robię to jak Pan Bóg przykazał za pomocą UltraStar. Po imporcie do EOF wyskakuje ża Invalid Lyric txt czy coś takiego
jakieś sugestie dlaczego to się dzieje. Wyklikanie tekstu raczej ciężko zepsuć.
@Edit W sumie teraz doszedłem do tego aby nie usuwać zepsutego pliku tylko go podmieniać
Wcześniej skasowałem stary plik i wciepłem nowy i gra nie umiała wczytać tego który był na początku i wywalało error.
Nie dawaj zmiękczeń do tekstu
Posted 24 November 2014 - 02:38 PM

Siema, gra ktoś może w Rocksmith 2014 na Windows 8?
Posted 06 December 2014 - 10:41 AM

Witam, Panowie mam pytanie. Czy na zakupionego w sklepie RS2014 można wgrywać własne DLC? Czy trzeba go crackować? Bo mam na PS3, ale piosenki mi nieszczególnie odpowiadają i wolałbym grać piosnki wybrane przez mnie
Posted 12 December 2014 - 08:11 AM

ja mam na pc, kupione w sklepie steam i wszystkie cdlc działają, nie licząc crashy w niektórych piosenkach na gitarze rytmicznej bądź prowadzącej, ale to bardzo rzadko .
@up. gram również na win 8.1, jeśli mogę pomóc to wal śmiało
Posted 04 January 2015 - 06:59 AM

Hejka
może ktoś rzucić okiem na posta http://customsforge....uests/?p=118300 szukam tonu :/
Bede wdzieczny za pomoc
Posted 27 January 2015 - 09:27 AM

Witam Panowie mam następujący problem z racji tego że mój angielski jest bardzo słaby używam translatora.Chodzi o to że w tym utworze http://customsforge....os-medley-r2495 i jeszcze w dwóch innych włącza mi się strojenie gitary stroje gitare nastrojona i jak ma przejść do grania to nic się nie dzieje tak jakby gra się zacina ale nie do końca bo mogę sobie grać co chce i ze wzmacniaczy w grze leci dzwiek ktoey ja gram. ktos wie o co kaman ? Mam win 7 i Rocksmith 2014. Pozdrawiam
Posted 01 February 2015 - 02:54 PM

To jest problem z CLDC - już nie pamiętam czym wywołany - ale anyway to problem leży po stronie autora.
Wysłał ci link do nowej wersji.
I'm looking for tones to my CDLCs...
Posted 02 February 2015 - 01:45 PM

autor podesłal mi najnowsza wersje i u niego działa a umnie jest ten problem zauwazylem że z reguly jest on w CDLc .Stroję gtare i jak ma przejść do grania to jest zbliżennie na środek i tak jak by refresh i nic się nie dzieje sa tylko wzmacniacze i moge gra swoje i tylko da się wyłączyc gre przez menadzer
Posted 05 February 2015 - 06:13 PM

autor podesłal mi najnowsza wersje i u niego działa a umnie jest ten problem zauwazylem że z reguly jest on w CDLc .Stroję gtare i jak ma przejść do grania to jest zbliżennie na środek i tak jak by refresh i nic się nie dzieje sa tylko wzmacniacze i moge gra swoje i tylko da się wyłączyc gre przez menadzer
Pobierałeś tę bibliotekę niezbędną do tego, by CDLC działały? Gdzieś na CF jest taki pliczek, który trzeba wrzucić do folderu z grą.
MY WORKSHOP/MÓJ WARSZTAT
Gave up Rocksmith and CDLC making, playing on his own now.
Posted 10 February 2015 - 02:49 PM

Posted 16 March 2015 - 06:45 AM

Posted 16 March 2015 - 10:39 AM

Czy ktos może wie o jaki plik chodzi ?
O kurde Marcin jeszcze sie z tym męczysz?
Zobacz ten plik, do głownego folderu z gra wrzucasz
https://www.dropbox....DX9_42.dll?dl=0
Posted 08 May 2015 - 04:13 AM

Jak myślicie, da się jakoś szybko i przyjemnie zrobić customy Lady Pank, np. Mała Lady Punk, Zostawcie Titanica, Mała Wojna, Tańcz głupia tańcz?
Ktoś próbował?
Posted 02 September 2015 - 08:22 AM

Hej chłopaczęta znające się na robieniu cdlc! Czy moglibyście zrobić kawałki T.Love?
Aż dziw bierze, że nie ma nic z ich repertuaru